Füstölők Indiából
Füstölők Kínából
Füstölők Japánból
Füstölők Tibetből
Linkek a témában:
A japán füstöló története
A japán füstölő előállítása és illatának élvezése külön művészet. Hogyan készül?
A nemes illatok gyártása kiváló minőségű, természetes alapanyagok kompromisszumok nélküli kiválasztásával kezdődik. A minőség értékeléséhez évtizedes tapasztalat és elmélyült tehetség kell. A receptet titkon őrzik.
Dél-India a füstölőgyártás egyik központja
A keleti emberek már évezredekkel ezelőtt rájöttek arra, hogy a különféle illatok befolyásolhatják közérzetüket, szellemi és fizikai állapotukat. Nekik köszönhetjük a ma már egyre elterjedtebb, jótékony hatású füstölőszereket és a hozzájuk kapcsolódó füstölőkultúrát. Megfigyeléseiket azóta a modern tudomány is megerősítette, ezeken alapul az ún. Aromaterápia is.
Meghatározás
A füstölő használata a buddhizmus térhódításával Indiából jutott el nemcsak Kínába, hanem Nepálba, Tibetbe, Mongóliába, Srí Lankára, Burmába, Koreába, Japánba stb. Mondhatjuk, hogy minden ország közül talán Kínában a legnagyobb a füstölőfogyasztás. Régtől fogva a természetfeletti erőkkel való érintkezés eszközének tekintették nemcsak a buddhisták, de a taoisták és konfuciánusok is.